Vliv zřizovatele na účetní závěrku příspěvkové organizace - Vaníková, Lucie; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá významem veřejného sektoru a jeho účetnictvím. Zaměřuje se na veřejné finance a veřejné rozpočty, konkrétně na rozpočty územně samosprávných celků a jejich finanční hospodaření. Dále se věnuje účetnictví a hospodaření příspěvkových organizací a jejich vzájemnému vztahu se svým zřizovatelem. Praktická část charakterizuje a hodnotí konkrétní případ územně samosprávného celku a jím zřizované příspěvkové organizace. Jedná se o Královéhradecký kraj a jím zřizovanou příspěvkovou organizaci Gymnázium Boženy Němcové.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses