Podnikatelský plán – Kavárna s hernou (deskové hry) - Jetelová, Markéta (2016)
Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu pro založení kavárny s hernou (deskové hry) v Praze a následné ověření jeho realizovatelnosti a návratnosti investice. Podnikatelský plán je sestaven zejména pro potřebu zakladatelů jako poklad při rozhodování o jeho realizaci. Teoretická část práce se věnuje základním pojmům a podrobnému popisu jednotlivých částí podnikatelského plánu. Praktická část obsahuje samotný podnikatelský plán. Pozornost je věnována zejména popisu podnikatelské příležitosti, analýze konkurence, marketingovému a finančnímu plánu, analýze rizik a tvorbě možných strategií podniku. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení, které vychází z výsledků aplikovaných metod. Práce poskytuje komplexní obraz podnikání v daném odvětví a dokazuje životaschopnost podnikatelského záměru v dlouhodobém horizontu.