Audit bank v ČR - Ognev, Denis; Brada, Jaroslav, 1964-; Kubát, Max; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Daná diplomová práce se zabývá oblastí externího auditu bankovních institucí v České republice. Jejím hlavním cílem je podrobně popsat strategii, postupy a metody používané statutárním auditorem při výkonu jeho činnosti a také porovnat tyto postupy s těmi, které se používají při provádění interního auditu bank. Hlavní důraz je kladen na fázi interim auditu a kontrolu řízení nejdůležitějších bankovních rizik. První část je věnována teoretickým otázkám a právním aspektům auditní profese. Ve druhé kapitole této diplomové práce jsou vymezeny specifické rysy auditu bankovních institucí včetně nejdůležitějších rizik a rozsahu činností externího auditora. Třetí část popisuje fáze a průběh externího auditu banky a také samotnou auditní metodologii. Poslední kapitola je věnována krátkému popisu činností interního auditora v bance a jejich porovnání s externím auditem.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses