Přeshraniční spolupráce v Euroregionu Nisa - Šachová, Anna; Němcová, Ingeborg, 1957-; Antal, Jarolím, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Přeshraniční spolupráce je významným nástrojem evropské integrace. Diplomová práce se zabývá přeshraniční prací v rámci euroregionů, konkrétně v nejstarším českém Euroregionu Nisa. Cílem práce je nalézt asymetrie ve spolupráce české části s německou a polskou a jak se tyto asymetrie promítají do realizovaných projektů. Zjišťuje, že tři části Euroregionu Nisa jsou rozdílné, co se týče ekonomického potenciálu, a projekty se nejpalčivějšími problémy téměř nezabývají. Dalším závěrem je fakt, že zde existuje asymetrie spolupráce, tedy absence společných třístranných projektů.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses