Mapa profesních příležitostí : Využití managementu na různých pracovních pozicích - Stehlíková, Tereza (2016)
Cílem diplomové práce je vytvořit a sestavit koncept mapy pracovních příležitostí, která studentům prvních ročníků ekonomických vysokých škol vysvětlí reálnou pracovní náplň na vybraných pozicích ve firmě. Profily pozic také poukazují na to, kde všude se v praxi využívají manažerské dovednosti. Teoretická část je věnována vymezení základních pojmů techniky Design Thinking/Human-centered design a nastínění metod, které jsou využity v praktické části. Stejně tak zde čtenář najde dělení managementu podle přístupu různých autorů. V praktické části je představen plán tvorby, výstupy z výzkumu s experty, výstupy workshopu se studenty a ukázkové profily pracovních pozic. Výsledkem práce je definování konkrétní formy konceptu a doporučení pro následné rozšíření.