Nekalé marketingové techniky namířené na seniory v České republice - Polák, Tomáš; Horová, Olga; Hilšerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce s názvem Nekalé marketingové techniky namířené na seniory v České republice má za cíl analyzovat postavení současného českého seniora ve vztahu k nekalým obchodním praktikám. Prostřednictvím rozhovorů přímo s těmi, které nekalé praktiky v minulosti prováděli se tak práce snaží posoudit, do jaké míry je český právní systém připravený na tyto konkrétní obchodní praktiky. V teoretické části jsou ukotveny termíny senior, ochrana spotřebitele nebo marketingové techniky, které jsou pak konkrétně popsány v praktické části. Praktická část se pak věnuje jednotlivým marketingovým technikám, se kterými se zejména důchodci v současnosti setkávají. Jsou analyzovány ty nejčastější techniky napříč spektrem oblastí prodeje. Zároveň praktická část řeší právní důsledky marketingových technik, které jsou z pohledu ochrany spotřebitele nekalé. Závěr části je věnován posouzení marketingových technik z právního hlediska a jsou uvedena vhodná doporučení.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses