Vliv titulu Evropské hlavní město kultury na cestovní ruch - Jíchová, Veronika (2016)
Cílem této práce je představení iniciativy Evropské hlavní město kultury a následná analýza vlivu tohoto titulu na cestovní ruch v daných městech. V diplomové práci bude uveden způsob udělení titulu, jeho historie, ale také budoucnost. Jedna kapitola bude věnována programu Kreativní Evropa, do kterého spadá taktéž projekt Evropské hlavní město kultury. Druhá část práce se bude zabývat analýzou vlivu tohoto titulu na cestovní ruch ve dvou městech, a to v Rize a Plzni. Nejdříve zde bude porovnáno každé město zvlášť a dále budou města z tohoto pohledu srovnány.