Vliv titulu Evropské hlavní město kultury na cestovní ruch - Jíchová, Veronika; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této práce je představení iniciativy Evropské hlavní město kultury a následná analýza vlivu tohoto titulu na cestovní ruch v daných městech. V diplomové práci bude uveden způsob udělení titulu, jeho historie, ale také budoucnost. Jedna kapitola bude věnována programu Kreativní Evropa, do kterého spadá taktéž projekt Evropské hlavní město kultury. Druhá část práce se bude zabývat analýzou vlivu tohoto titulu na cestovní ruch ve dvou městech, a to v Rize a Plzni. Nejdříve zde bude porovnáno každé město zvlášť a dále budou města z tohoto pohledu srovnány.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses