Využití méně známých zámků Benešovska pro rozvoj cestovního ruchu - Zuberová, Monika; Netková, Jarmila; Cander, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá méně známými a ohroženýmmi zámky na Benešovsku a jejich využitím převážně v cestovním ruchu. Teoretická část se věnuje vymezení a charakteristice cestovního ruchu a zaměřuje se na specifičnost kulturně-poznávacího cestovního ruchu a především na fungování Státní památkové péče. Druhá část představuje cestovní ruch Středočeského kraje a okresu Benešov a postupně od stručného přehledu všech zámků v oblasti přistupuje ke stanovení příkladů možného využití méně známých zámků a celá práce je zakončena analýzou vybraných objektů a stanovením jejich potenciálního využití v porovnání se skutečným stavem a představami dotčených osob. Cílem práce je hledat možnosti využití pro vybrané objekty a při tom se zaměřit především na oblast rozvoje místního cestovního ruchu.Tato práce by měla rozšířit povědomí o stavu českých památek, poukázat na problematiku rostoucího počtu zanedbávaných a ohrožených objektů a inspirovat ke změně současného stavu a nalezení vhodného udržitelného využití.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses