Ocenění společnosti Pekárny a cukrárny Klatovy, a. s. - Zachová, Hana (2016)
Cílem diplomové práce je ocenění společnosti Pekárny a cukrárny Klatovy, a. s., jejíž hlavním předmětem činnosti je pekařství a cukrářství. Diplomová práce se skládá z několika částí. První z nich poskytuje základní informace o analyzované společnosti, v další části je zpracována strategická analýza s důrazem na konkurenceschopnost podniku v daném odvětví, poté následují vybrané ukazatele finanční analýzy. Dále je zpracován finanční plán s rozsahem + 4 roky a v poslední části jsou shrnuty veškeré zjištěné a naplánované veličiny, které se posléze promítnou do stanovení hodnoty společnosti. Pro splnění cíle diplomové práce jsou použity veřejně dostupné informace.