Specifika obchodu a podnikání v Číně a vstup na čínský trh - Jindrová, Marie (2016)
Cílem této bakalářské práce je pomocí PEST analýzy, tedy analýzy politicko-právního, ekonomického, sociálně-kulturního a technologického prostředí charakterizovat specifika čínského makroprostředí se zřetelem ke vstupu na tento trh. Pomocí analýzy jednotlivých prostředí práce nabízí přehled o aktuální povaze čínského trhu a o tom, jaké konkrétní podmínky pro podnikání v Číně a pro obchod s Čínou existují. Práce rovněž rozebírá jednotlivé formy vstupu na čínský trh. Práce se zabývá takovými aspekty jednotlivých analýz, které vzhledem k povaze čínského trhu dobře charakterizují specifika daného prostředí a dobře odráží měnící se profil této země.