Podpora vztahu se zákazníky zavedením nové elektronické služby - Kodýdková, Dana (2016)
Cílem diplomové práce je vytvoření metodiky pro návrh elektronických služeb (dále také e-služeb) a její ověření při návrhu nové elektronické služby zlepšující vztah lyžařské školy s jejími zákazníky. Tohoto cíle je dosaženo naplněním několika dílčích cílů. Nejprve je provedena rešerše akademických prací, odborných publikací a článků, s jejichž pomocí jsou předloženy teoretické základy týkající se služeb a z nich vycházejících e-služeb. Dále je rovněž za pomoci literatury popsán systém služeb, který je přizpůsoben prostředí e-služeb. Poté jsou určeny vhodné kroky pro návrh e-služby, které společně tvoří výše zmiňovanou metodiku, podle níž je návrh nové elektronické služby pro zákazníky lyžařské školy (dále také LŠ) vytvořen, a je tak naplněn poslední dílčí cíl. Text diplomové práce je rozdělen na čtyři části, které postupně směřují k návrhu portálu pro zákazníky LŠ. První část slouží k teoretickému vymezení pojmů. Je zde představen sektor služeb a je zde definován pojem e-služba. Ve druhé části jsou popsány čtyři hlavní součásti, které tvoří systém e-služeb. Pomocí rozboru každé z částí je identifikováno, kterým oblastem je potřeba se věnovat při tvorbě nové e-služby. Poznatky získané v druhé části jsou použity na určení činností, ze kterých se skládá metodika navržená ve třetí části. Ta je poté ověřena ve čtvrté části práce, čímž je realizován návrh webového portálu pro zákazníky LŠ.