Veřejná a kulturní diplomacie v současném světě - praxe USA a ČR - Balatková, Sandra (2016)
Bakalářská práce se věnuje veřejné a také kulturní diplomacii v praxi současného světa. Cílem práce je porovnat praktické využití veřejné, respektive kulturní, diplomacie České republiky (jakožto zástupce malého státu) a Spojených států amerických (jakožto zástupce světové velmoci). Pro toto porovnání práce zkoumá činnost dvou vybraných zastupitelských úřadů, konkrétně Velvyslanectví České republiky ve Washingtonu, D.C. a Americké ambasády v Praze. Zatímco první kapitola představuje veřejnou diplomacii a příbuzné pojmy, další dvě kapitoly již popisují její praktické využití.