Veřejná a kulturní diplomacie v současném světě - praxe USA a ČR - Balatková, Sandra; Peterková, Jana, 1971-; Kohoutová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se věnuje veřejné a také kulturní diplomacii v praxi současného světa. Cílem práce je porovnat praktické využití veřejné, respektive kulturní, diplomacie České republiky (jakožto zástupce malého státu) a Spojených států amerických (jakožto zástupce světové velmoci). Pro toto porovnání práce zkoumá činnost dvou vybraných zastupitelských úřadů, konkrétně Velvyslanectví České republiky ve Washingtonu, D.C. a Americké ambasády v Praze. Zatímco první kapitola představuje veřejnou diplomacii a příbuzné pojmy, další dvě kapitoly již popisují její praktické využití.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses