Europeizácia jadrovej politiky - Krivošová, Martina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalárska práca sa venuje europeizácii členských krajín Európskej únie v oblasti jadrovej politiky. Cieľom práce je zanalyzovať dopad europeizácie podrobnou analýzou legislatívnych noriem a zákonov schválených Radou a Európskym parlamentom a analýzou legislatívnych noriem a zákonov vybranej členskej krajiny v oblasti jadrovej politiky. Pre účely tejto práce a pre hĺbkovú analýzu bola vypracovaná prípadová štúdia na príklade Slovenskej republiky. Bakalárska práca potvrdzuje hypotézu, že aj napriek zaradeniu jadrovej politiky (ako súčasti energetickej politiky) medzi politiky Európskej únie so zdieľanou právomocou, Európska únia v značnej miere obmedzuje samostatnosť členských krajín pri tvorbe vlastnej jadrovej politiky.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses