Česko-brazilské obchodní vztahy - Kašpar, Jiří; Němečková, Iveta; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá česko-brazilskými obchodními vztahy od jejich počátku až po současnost. V první části představuje základní informace o obou zemích a stručnou historii vývoje vzájemných vztahů. Druhá kapitola se zaměřuje na obchodní vztahy v průběhu 20. století, popisuje komoditní strukturu a smluvní základnu. Třetí kapitola se věnuje současnému obchodu mezi oběma zeměmi, popisuje české přímé zahraniční investice v Brazílii a brazilské u nás, věnuje se českým exportérům, tržní bariérám brazilského trhu a jejím možným řešením. Ve čtvrté kapitole uvádí potenciální odvětví pro české exportéry a doporučení pro obchodní jednání v Brazílii. V příloze se nachází kompletní přehled obchodní výměny v letech 1919-2015.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses