Jásir Arafat a jeho vliv na izraelsko-palestinský konflikt - Řezníček, Michal (2016)
Bakalářská práce se věnuje teorii vůdcovství, především základním pravidlům, jak se stát dobrým vůdcem, dále pak izraelsko-palestinskému konfliktu a následně se zabývá osobností Jásira Arafata a jeho angažovaností na Blízkém východě, zejména v otázkách mírového procesu. Práce jasně vysvětluje postupný růst jeho politické moci, jeho spojitost s Organizací pro osvobození Palestiny a s tím související vliv na nejdůležitější události v tomto regionu, které by bez jeho angažovanosti dopadly zcela jistě jinak. Výsledky této práce umožňují dokázat, že Jásir Arafat představoval jednu z překážek ve snahách k dosažení míru na Blízkém východě. V nalezení odpovědí na tuto otázku bylo použito především výzkumné metody