Jásir Arafat a jeho vliv na izraelsko-palestinský konflikt - Řezníček, Michal; Havlová, Radka, 1975-; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se věnuje teorii vůdcovství, především základním pravidlům, jak se stát dobrým vůdcem, dále pak izraelsko-palestinskému konfliktu a následně se zabývá osobností Jásira Arafata a jeho angažovaností na Blízkém východě, zejména v otázkách mírového procesu. Práce jasně vysvětluje postupný růst jeho politické moci, jeho spojitost s Organizací pro osvobození Palestiny a s tím související vliv na nejdůležitější události v tomto regionu, které by bez jeho angažovanosti dopadly zcela jistě jinak. Výsledky této práce umožňují dokázat, že Jásir Arafat představoval jednu z překážek ve snahách k dosažení míru na Blízkém východě. V nalezení odpovědí na tuto otázku bylo použito především výzkumné metody
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses