Management pacientů s diagnózou I80.2 - flebotrombóza - Zárubová, Veronika (2016)
Předložená diplomová práce je zaměřena na management pacientů s diagnózou flebotrombóza. Cílem práce bylo přiblížení diagnózy flebotrombóza z klinického hlediska. Dále přibližná identifikace a kvantifikace nákladů podle konkrétních kazuistik flebotrombózy metodou Cost of Illness. Následně zhodnocení úrovně povědomí laické veřejnosti o rizicích spojených s diagnózou flebotrombózy prostřednictvím dotazníkového šetření. Hlavním výstupem práce je vyčíslení přímých nákladů zdravotních pojišťoven a osobních nákladů pacientů spojených s léčbou. Také průzkum v podobě dotazníkového šetření, který byl určen široké veřejnosti. Diplomová práce a její výsledky mohou sloužit jako podklad pro tvorbu plného ekonomického hodnocení.