Společensky odpovědné podnikání jako součást marketingové strategie - Pištěk, Jan (2016)
Bakalářská práce se zabývá společenskou odpovědností firem a aktivitami, které se pod tímto pojmem skrývají. Tato práce také zmiňuje přínosy společenské odpovědnosti pro aplikující firmy, kritické hlasy, související koncepce a pojmy, reportování nebo komunikační nástroje. V praktické části je provedena analýza vnímání společensky odpovědných firem z pohledu spotřebitele a vlivu společenské odpovědnosti na jeho nákupní chování. Za tímto účelem proběhlo dotazníkové šetření, které se zaměřilo především na českého spotřebitele. Cílem bylo zjistit, zda aplikace společenské odpovědnosti může vést k větší poptávce po produktech společensky odpovědných firem a na jaké otázky by se firmy měly svými aktivitami zaměřit.