Strategie podniku - Hes, Ondřej (2016)
Cílem této práce je stanovení vhodné strategie pro společnost Centropen, a. s. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou na základě literatury rozebrány analýzy interního a externího prostředí. V praktické části jsou analýzy aplikovány na konkrétní podnik. Interní analýza je provedena na základě analýzy zdrojů a finanční analýzy. Externí okolí je zkoumáno pomocí PEST analýzy a Porterova modelu pěti sil. Syntézou z těchto analýz vzniká SWOT analýza. Pro formulaci budoucí strategie byla zvolena IE matice. Na základě výsledků analýz bude výstupem práce navržení vhodné strategie pro společnost Centropen, a. s.