Strategie podniku - Hes, Ondřej; Kovář, František, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Trachta, Václav (2016)
Cílem této práce je stanovení vhodné strategie pro společnost Centropen, a. s. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou na základě literatury rozebrány analýzy interního a externího prostředí. V praktické části jsou analýzy aplikovány na konkrétní podnik. Interní analýza je provedena na základě analýzy zdrojů a finanční analýzy. Externí okolí je zkoumáno pomocí PEST analýzy a Porterova modelu pěti sil. Syntézou z těchto analýz vzniká SWOT analýza. Pro formulaci budoucí strategie byla zvolena IE matice. Na základě výsledků analýz bude výstupem práce navržení vhodné strategie pro společnost Centropen, a. s.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: František Kovář
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; externí analýza; interní analýza; Centropen; diplomové práce; strategic planning; master's theses