Management krajiny povodí přehrady Dalešice - Kunčíková, Aneta; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Duchek, Stanislav (2016)
Bakalářská práce se zabývá managementem krajiny v oblasti povodí přehrady Dalešice. Vodní dílo Dalešice leží na řece Jihlavě, která se potýká s kontaminací vody fosforem, dusíkem a organickými látkami. Řeka Jihlava je hlavním zdrojem technologické vody k chlazení Jaderné elektrárny Dukovany, požadující určitou kvalitu, kterou může elektrárna využít pro chlazení jaderných bloků. Primárním cílem práce je posouzení stavu krajiny modelově v oblasti Střížovského potoka, který je jako jeden z mnoha přítoků řeky Jihlavy nad vodním dílem Dalešice. Na základě využití koeficientu ekologické stability, zhodnocení územního systému ekologické stability, kvality vodního toku, zmapování výskytu významných krajinných prvků, krajinného rázu a na základě těchto poznatků byla navržena opatření, která povedou ke zlepšení stavu krajiny v oblasti po-vodí, stabilizaci odtokových poměrů (kvalita, kvantita) a zvýšení odolnosti krajiny ve vztahu k probíhajícím klimatickým změnám.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: environmentální management; klimatické změny; vodní stavby; pozemkové úpravy; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; environmental management; climate changes; hydraulic structures; reallocation of land; bachelor's theses