Politické a historické souvislosti genocidy v Srebrenici - Fic, Šimon (2016)
Bakalářská práce se zabývá masakrem v Srebrenici, který se odehrál během války v Jugoslávii a bylo při něm zavražděno více než 8000 muslimů. V teoretické části práce je definována genocida. Dále se práce věnuje historickému vývoji Bosny a Hercegoviny a specifikům tohoto území, jimiž jsou etnicita a náboženství. Pozornost je věnována i válce v Jugoslávii, která ke genocidě v Srebrenici vedla.