Politické a historické souvislosti genocidy v Srebrenici - Fic, Šimon; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá masakrem v Srebrenici, který se odehrál během války v Jugoslávii a bylo při něm zavražděno více než 8000 muslimů. V teoretické části práce je definována genocida. Dále se práce věnuje historickému vývoji Bosny a Hercegoviny a specifikům tohoto území, jimiž jsou etnicita a náboženství. Pozornost je věnována i válce v Jugoslávii, která ke genocidě v Srebrenici vedla.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses