Ranking - Bílková, Michaela (2016)
Cílem diplomové práce na téma Ranking je vytvoření žebříčků firem vybraného odvětví české ekonomiky, konkrétně skupiny CZ-NACE 1051: Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů. Jde zejména o hodnocení finanční výkonnosti zvolených objektů rankingu podle určených kritérií a jejich interpretaci. V práci jsou také uvedeny příklady významných českých a světových žebříčků, které jsou blíže popsány a srovnány. V teoretické části práce je vysvětlen výběr a metodika kritérií. Následuje výběr a popis objektů rankingu. Praktická část práce se zaměřuje na ranking podniků podle jejich finanční výkonnosti.