Analýza konfliktu v oblasti Kašmíru a perspektivy jeho řešení - Hromádková, Lucie (2016)
Bakalářská práce analyzuje dlouholetý konflikt mezi Indií a Pákistánem vedený o státy Džammú a Kašmír, který vypukl v roce 1947 po získání nezávislosti Indie na Britském impériu. Doposud dva hlavní aktéři nenalezli společné východisko, přičemž s rostoucí jadernou hrozbou konflikt nabývá stále více na významu. Práce blíže specifikuje hlavní příčiny konfliktu, charakterizuje aktéry a předmět sporu. V poslední části se autorka zaměřuje na možnosti řešení konfliktu.