Analýza konfliktu v oblasti Kašmíru a perspektivy jeho řešení - Hromádková, Lucie; Volenec, Otakar; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce analyzuje dlouholetý konflikt mezi Indií a Pákistánem vedený o státy Džammú a Kašmír, který vypukl v roce 1947 po získání nezávislosti Indie na Britském impériu. Doposud dva hlavní aktéři nenalezli společné východisko, přičemž s rostoucí jadernou hrozbou konflikt nabývá stále více na významu. Práce blíže specifikuje hlavní příčiny konfliktu, charakterizuje aktéry a předmět sporu. V poslední části se autorka zaměřuje na možnosti řešení konfliktu.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses