Svatojakubská cesta přes české území - Machová, Anna (2016)
Práce se zabývá analýzou částí Svatojakubské cesty, které vedou přes Českou republiku. Zkoumá stav sítě těchto cest na našem území, jejich využívání i propagaci, a porovnává zjištěné skutečnosti se známějšími trasami Svatojakubských cest v jiných státech Evropy. Práce dále řeší možnosti rozvoje poutních cest na našem území, jejich budoucnost a vzájemné napojení.