Postavení Španělska na světovém trhu olivového oleje - Skolková, Klára; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá postavením Španělska na světovém trhu olivového oleje. První kapitola se věnuje charakteristice olivového oleje, jeho historii, klasifikaci a značení, vlivu olivového oleje na zdraví, popisu oblastí pěstování oliv a představení Mezinárodní rady pro olivový olej. Druhá část je zaměřena na produkci a spotřebu olivového oleje ve vybraných autonomních oblastech Španělska. Dále analyzuje španělský vývoz a dovoz olivového oleje, a to jak z hlediska vývoje objemu, tak z hlediska teritoriální struktury vývozu a dovozu. Zahrnuje rovněž problematiku celního zatížení vývozu a dovozu. Předmětem třetí kapitoly je analýza světového vývozu a dovozu olivového oleje a zjištění pozice Španělska mezi světovými exportéry a importéry. Třetí kapitola také disponuje analýzou ceny španělského olivového oleje a jejím srovnáním se světovou cenou olivového oleje.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses