Získávání zaměstnanců prostřednictvím sociálních sítí - Koštůr, Adam (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na aktuální problematiku možného využití sociálních sítí pro získávání zaměstnanců. V úvodu práce je popsán teoretický základ zabezpečování lidských zdrojů v organizaci a činností, které s tímto souvisí. Dále jsou v teoretické části práce zmíněny nejznámější sociální sítě z českého i celosvětového prostředí a metody oslovení uchazečů, které lze na těchto sítích použít. Součástí praktické části je dotazníkové šetření zaměřené na využití sociálních sítí pro získávání zaměstnanců, v rámci kterého byli osloveni zástupci různých společností, které působí na českém trhu. Kromě popisu metodiky výzkumu jsou zde popsány i výsledky tohoto dotazníkového šetření, které jsou dále zkoumány v závislosti na velikosti společnosti a sektoru jejího působení. V závěru práce jsou shrnuta hlavní zjištění tohoto výzkumu, možnosti využití práce v praxi a je naznačen směr, kterým by se tento výzkum mohl dále rozvíjet.