Obchodní a kulturní specifika Saudské Arábie - Bendová, Kateřina; Müllerová, Františka, 1948-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturními a obchodními specifiky Saúdské Arábie. Hlavním cílem mé bakalářské práce je charakterizovat Saúdskou Arábii po stránce ekonomické, kulturní a obchodní. První kapitola se věnuje základním charakteristikám Saúdské Arábie, konkrétně geografickým podmínkám, demografickým údajům, státnímu zřízení, právnímu systému země, státním znakům, členství ve významných mezinárodních organizacích a praktickým informacím. Ve druhé kapitole se zabývám ekonomickou charakteristikou Saúdské Arábie. Analyzuji základní makroekonomické ukazatele a jednotlivé hospodářské sektory. Dále se zaměřuji na zahraniční obchod Saúdské Arábie, včetně obchodu s Českou republikou. Třetí kapitola je věnována saúdskoarabské kultuře, jejím nejvýraznějším rysům a obchodnímu jednání. Zahrnuje kulturní dimenze dle Geerta Hofstedeho, podkapitolu zabývající se náboženstvím, způsobem života a postavením žen v arabském světě. Ve čtvrté kapitole jsou uvedeny rozhovory, které mi poskytli zástupci českých společností, které již vstoupily na saúdskoarabský trh.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses