Možnosti zavedení vybraných prvků japonské filozofie řízení do vybrané společnosti - Milaberská, Lenka (2016)
Tématem této bakalářské práce je uvedení do problematiky štíhlého managementu jako nástroje, díky němuž lze na konkrétním pracovním místě ve společnosti Aspera Technology omezit plýtvání. První část je věnována představení pojmu štíhlý management, seznámení s jeho historií a také s metodami, které tato filozofie řízení podniku využívá. Hlavní část práce již tvoří implementace metody 5S, která byla pro redukci plýtvání v dané firmě vyhodnocena jako nejvhodnější. Tato metoda byla zavedena na pracovní místo, které se nachází na počátku procesu lakování. Práce obsahuje popis tohoto pracovního místa před zavedením metody 5S a změn, ke kterým došlo po její implementaci. V závěru práce jsou uvedena zlepšení, kterých bylo touto implementací dosaženo, přičemž hlavní část těchto zlepšení tvoří právě redukce plýtvání.