Dědické právo v teorii a praxi - Pospíšilová, Nikola (2016)
Téma bakalářské práce "Dědické právo v teorii a praxi" se zabývá dědickým právem platným na území České republiky. V teoretické části se věnuji zásadám dědického práva, popisuji předpoklady vzniku dědického práva a následně se zabývám základními instituty, které upravuje Nový občanský zákoník. Důraz je kladen na instituty, které předchozí právní úprava neobsahovala nebo se jimi zabývala odlišně. V praktické části se soustředím na výpočet povinných dílů v případě, kdy je v závěti opomenut nepominutelný dědic.