Dědické právo v teorii a praxi - Pospíšilová, Nikola; Spirit, Michal, 1943-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Téma bakalářské práce "Dědické právo v teorii a praxi" se zabývá dědickým právem platným na území České republiky. V teoretické části se věnuji zásadám dědického práva, popisuji předpoklady vzniku dědického práva a následně se zabývám základními instituty, které upravuje Nový občanský zákoník. Důraz je kladen na instituty, které předchozí právní úprava neobsahovala nebo se jimi zabývala odlišně. V praktické části se soustředím na výpočet povinných dílů v případě, kdy je v závěti opomenut nepominutelný dědic.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses