Ekonomické a právní aspekty nerovnováh na trhu práce EU - Havelka, Jaroslav; Hnát, Pavel, 1981-; Hronešová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nerovnováh na trhu práce EU a to především z jejich ekonomické a právní stránky. Cílem práce je identifikovat nerovnováhy na trhu práce, nalézt jejich příčiny a vysvětlit jejich existenci v souvislosti s právem EU a činností institucí EU. První kapitola se zabývá problémem nerovnováh na trhu práce EU především z ekonomického hlediska. Prostor je věnován definování evropských sociálně-ekonomických modelů a objasnění jejich efektivity za účelem identifikování nejpodstatnějších nerovnováhy na trhu práce EU. Druhá kapitola objasňuje roli práva EU a jeho vliv na trh práce EU. Do popředí se dostává především právní úprava volného pohybu pracovníků a vysílání pracovníků. Poslední kapitola popisuje roli Soudního dvora Evropské unie a Evropské komise na trhu práce EU. Závěrem je zhodnocena role EU na trhu práce EU a jsou představena možná řešení, jak snížit nerovnováhy na trhu práce EU.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses