Regulace uvádění zdravotnických prostředků na trh - Litavský, Ondřej; Vavrečka, Jan, 1973-; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Předkládaná práce se zabývá tématem regulace uvádění zdravotnických prostředků na trh, přičemž v tomto směru analyzuje především praktický dopad právních předpisů, které se vztahují k dané problematice. Diplomová práce snaží se zjistit, zda právo skutečně plní předjímané cíle vzhledem k úvaze de lege ferenda. Cílem práce je potvrdit či vyvrátit hypotézu, že regulace uvádění zdravotnických prostředků na trh je dostatečná a efektivní jak z pohledu ochrany spotřebitele, tak z pohledu aktivit dotčených subjektů. Dílčí úlohou práce je potvrdit či vyvrátit, zda je vhodná a účinná dílčí harmonizace podmínek napříč členskými státy EU. Tyto hypotézy jsou do jisté míry navázány na ověření, zda regulace uvádění zdravotnických prostředků na trh plní čtyři elementární cíle. Mezi klíčové cíle této regulace patří zajištění jejich bezpečnosti, umožnění jejich volného pohybu v EU a dále je také potřeba zabezpečit nebo alespoň pomoci tomu, aby spotřebitel nebyl odváděn od optimálního řešení v rámci svého spotřebního rozhodování. Mimo to nemá regulace zbytečně brzdit aktivity výrobců a dalších subjektů uvádějících zdravotnické prostředky na trh a bránit jejich inovativnímu potenciálu. Práce se k některým aspektům současné regulace vyjadřuje kriticky a v závěrečných fázích autor předkládá možná doporučení pro zlepšení současné praxe.
Vedoucí práce: Jan Vavrečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses