Finanční analýza - Fráňová, Ivana (2016)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví podniku B a K systémy, s. r. o. na základě finanční analýzy v letech 2009 až 2014. Pro finanční analýzu jsou využity veřejnosti přístupná data z účetních závěrek dané společnosti. Aplikujeme vybrané metody finanční analýzy jako horizontální či vertikální analýzu a další. Práce je rozdělena do čtyř částí: úvod, teoretická část, praktická část a závěr. Úvod obsahuje mimo jiné popis výše zmíněné společnosti. V teoretické části si vysvětlíme podstatu finanční analýzy a její základní metody. Praktická část obsahuje aplikaci jednotlivých v teoretické části definovaných nástrojů na základě dat z účetních závěrek firmy. Výsledkem práce bude posouzení konkurenceschopnosti a finančního zdraví podniku.