Stravovací zařízení pro turisty celiaky v regionu Hl. města Prahy - Kuncířová, Sabina (2016)
Hlavním cílem této diplomové práce je analyzovat pražská stravovací zařízení, která ve své standardní nabídce poskytují i bezlepkové pokrmy pro celiaky. V teoretické části je vymezen pojem celiakie, historie onemocnění, symptomy a další. Jedním z cílů pratické části je návrh trhací mapy s vyznačenými podniky nabízející bezlepkové pokrmy. V závěrečné části byl proveden terénní výzkum mezi turisty, jestli mají o tuto bezplatnou mapu zájem.