Rozvoj modelu MBI v oblasti podpory finančnej konsolidácie na platforme CPM - Kanuščák, Marek (2016)
Diplomová práca je venovaná problematike a podpore finančnej konsolidácie na platforme CPM (Corporate Performance Management). Cieľom tejto práce je vytvorenie úloh týkajúcich sa životného cyklu projektu implementácie CPM riešenia pre podporu finančnej konsolidácie v dostatočnom detaile pre rozvoj modelu MBI (Manažment Business Informatiky), ako aj podrobné spracovanie kľúčových aktivít a väzieb na existujúce prostredie MBI. Teoretická časť je venovaná analýze dostupných zdrojov, popisu procesu finančnej konsolidácie a platformy CPM. Praktická časť vychádza z týchto teoretických poznatkov ako aj z poznatkov z praxe a využíva ich ako podklad pre spracovanie do podoby zodpovedajúcej pravidlám MBI. Prínosom práce je vytvorenie spomínaných úloh, ich kľúčových aktivít a väzieb na existujúci obsah MBI pre účel efektívnej práce užívateľa s modelom. Pri niektorých úlohách došlo k definícii nových aplikácií, dokumentov a metrík pre ďalší rozvoj MBI modelu.