Kredibilita informace v mediální komunikaci - Žáčková, Vladimíra (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kredibility informací, a to zejména v komunikaci informací směrem od médií k veřejnosti. V práci jsou představeny nejdůležitější pojmy z oblasti teorie informace, médií a mediální komunikace. Hlavní část práce představuje průzkum mezi českými novináři a veřejností, který měl za úkol zjistit, jak tyto dvě skupiny respondentů nahlíží na kredibilitu médií dle jejich typu.