VoIP v bezdrátové síti VŠE - Švarc, Lukáš; Pavlíček, Luboš; Matuška, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem diplomové práce je ověření možnosti provozu VoIP v bezdrátové síti Vysoké školy ekonomické v Praze v dostatečné kvalitě. V práci jsou popsány základní principy VoIP a související technologie bezdrátových sítí nutných pro kvalitní a stabilní provoz. Následně jsou v laboratorním prostředí v nevytíženém i uměle plně vytíženém pásmu otestovány a porovnány jednotlivé konfigurace bezdrátové sítě i koncových klientů a jejich vliv na běžné uživatele. Nakonec je otestován provoz v reálném prostředí ve Staré budově na Žižkově při roamingu a využití několika pokročilých standardů 802.11. V závěru práce je doporučeno ideální nastavení všech telekomunikačních prvků s cílem maximální kvality VoIP provozu a minimalizace negativního dopadu na běžné uživatele.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses