Využití vícekriteriálního hodnocení variant pro obnovu (zajištění) serverové infrastruktury ve vybraném podniku - Jacunov, Vít (2016)
Cílem této diplomové práce je výběr vhodné varianty pro náhradu zastaralého hardwarového vybavení ve firmě RR Donnelley Prague s.r.o. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy virtualizace a cloud a jejich modely. Dále je popsána firma RR Donnelley Prague a zanalyzována aktuální situace stavu hardwarové infrastruktury a outsourcovaných služeb. Praktická část obsahuje návrh možných řešení popsané situace v podniku a především výběr posuzovaných kritérií a vícekriteriální hodnocení navržených řešení. Pro odhad vah kritérií je aplikována bodovací metoda a metoda párového srovnání kritérií. Vícekriteriální hodnocení variant využívá metody váženého součtu a TOPSIS. Na závěr jsou porovnány výsledky použitých metod a kvantifikovány přínosy práce pro firmu i autora.