Sankce proti Ssocialistické federativní republice Jugoslávii/Svazové republice Jugoslávii - Hejsek, Jakub; Krines, Vlastimil, 1928-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Dizertační práce analyzuje mezinárodní hospodářské a ostatní sankce nejprve z hlediska teorie sankcí a poté jejich aplikace na příkladu Socialistické federativní republiky Jugoslávie a Svazové republiky Jugoslávie. Kromě toho zahrnuje analýzu hospodářského uspořádání obou států a následně důsledky uplatnění hospodářských sankcí. Pomocí komparace kriticky hodnotí zvolené sankční nástroje, jejich efektivitu a vynucování ze strany mezinárodního společenství. V práci je využita česká i zahraniční literatura spolu s osobní zkušeností autora s regionem v době sankcí.
Vedoucí práce: Vlastimil Krines
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations