Proč mapy lžou - Hrbáč, Jiří; Pokorný, Pavel, 1952-; Traurig, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Tato bakalářská práce vysvětluje a popisuje důvody úmyslného či neúmyslného "lhaní" tvůrců map. V první kapitole přibližuje základní kartografické pojmy a nejdůležitější mapové prvky. V druhé kapitole je popsána stručná historie map včetně první samostatné mapy Čech. Třetí kapitola vysvětluje příčiny vzniku chyb na mapách. Čtvrtá kapitola ukazuje využití map pro politickou propagandu. Pátá kapitola seznamuje s nejznámějšími mapovými servery současnosti. Závěrečná šestá kapitola pojednává o použití map v marketingu a ukazuje několik zajímavých chyb na mapách v České republice.
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses