Ochrana akcionáře při fúzi akciových společností - Čadílek, Jan; Hásová, Jiřina, 1954-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Předmětem práce je problematika ochrany akcionáře při fúzi akciových společností. Práce se zaměřuje na právní úpravu práva na informace o fúzi, práva schvalovat fúzi, práva na výměnu akcií, práva na dorovnání, práva na odkup akcií nástupnickou společností, práva na náhradu škody a práva podat návrh na určení neplatnosti fúze. Cílem práce je zkoumání, zda právní úprava fúze akciových společností poskytuje akcionáři zúčastněné akciové společnosti dostatečnou ochranu jeho práv.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: obchodní a mezinárodní hospodářské právo [obor disert. práce]; disertace; dissertations