Facebook - využití v komerční sféře - Manda, Petr (2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na možnosti zviditelnění komerčního subjektu na sociální síti Facebook. Cílem práce je sestavení souboru možností, které mohou tyto subjekty využívat, a jejich porovnání. Teoretická část práce je zaměřena na seznámení s fenoménem sociálních sítí a rozbor jednotlivých alternativ prezentace komerčního subjektu na Facebooku. Jsou zde zmíněny charakteristiky a funkce jednotlivých možností a příklady použití, tj. znalosti nutné pro pochopení problematiky a pro schopnost určit optimální řešení. Praktická část je orientovaná přímo na hledání optimálního řešení prezentace na Facebooku pro konkrétní komerční subjekt. Mimo specifikace cílů a okolností pro řešení jsou uvedeny výsledky a výstupy vlastního průzkumu mezi uživateli sítě Facebook. Následně jsou porovnány všechny možnosti zviditelnění tohoto subjektu, zmíněny výhody a nevýhody jednotlivých řešení a nalezení optimální alternativy.