Strukturální modely kreditního rizika - Míšek, Radoslav (2006)
Práce podrobně charakterizuje a analyzuje strukturální modely kreditního rizika. Nejprve je vymezena základní myšlenka strukturálních modelů, která je spojena s pracemi Blacka, Scholese (1973) a Mertona (1974). Následuje rozšíření v podobě first-passage-time modelů jak s konstantní, tak se stochastickou úrokovou sazbou. Dále je zmíněn i Zhou (1997) model a empirická verifikace a využití strukturálních modelů. Na závěr jsou některé strukturální modely aplikovány na společnosti Telecom a ČEZ.