Udržitelný cestovní ruch a šetrné formy cestovního ruchu CHKO Křivoklátsko - Pommerová, Monika; Indrová, Jarmila; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce se zabývá udržitelným rozvojem cestovního ruchu a jeho šetrnými formami. Problematika je aplikována na příkladu chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Cílem práce je zhodnotit současný stav a potenciál udržitelného rozvoje cestovního ruchu včetně zmapování dostupnosti šetrných forem cestovního ruchu v rámci chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko a nastínit perspektivy, potenciál a možnosti dalšího rozvoje. Teoretická část se věnuje vymezení pojmu udržitelného rozvoje, definici, indikátorům a principům, na kterých je problematika založena v obecné formě a také ve vztahu k cestovnímu ruchu. V praktické části je představena oblast jako destinace cestovního ruchu: atraktivity oblasti, živostní prostředí, materiálně technická základna, šetrné formy cestovního ruchu a potenciál rozvoje. Část práce tvoří analýza potenciálu udržitelného rozvoje cestovního ruchu chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko provedená na základě dotazníkového šetření mezi podnikateli v oblasti cestovního ruchu, účastníky cestovního ruchu, rezidenty kraje a subjekty veřejné správy. K celkovému zhodnocení stavu a potenciálu udržitelného rozvoje cestovního ruchu v kraji je využita a zpracována SWOT analýza.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses