Komparace poboček firmy 3M v Česku a Slovensku prostřednictvím kvantitativní interkulturní metodologie Globe s aplikací výsledků na marketing management - Čiháková, Michaela; Čejka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Laník, Petr (2016)
Cílem diplomové práce je interkulturní porovnání poboček společnosti 3M v České republice a na Slovensku za využití studie GLOBE v komparaci s metodou Geerta Hofstedeho a jeho pět hlavních dimenzí. K tomuto proběhne dotazníkové šetření (dle původních otázek studie Globe) mezi zaměstnanci právě daných poboček v Praze a Bratislavě. Výsledky vzešlé z této výzkumné metody budou použity pro osvětlení kulturních rozdílů (jsou-li nějaké) mezi 3M Česko a 3M Slovensko a zda je zapotřebí volit různé marketingové řízení v daných zemích.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Pavel Čejka
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: marketingový management; mezinárodní marketing; dotazníky; Česko; Slovensko; management [obor dipl. práce]; Geert Hofstede; GLOBE; diplomové práce; marketing management; international marketing; questionnaires; Czechia; Slovakia; master's theses